onsdag 28 januari 2015

Solnedgång och dimma

Igår när jag åkte hem från jobbet var det dimma. På en del ställen såg man nästan inte vägen och på andra var det helt klart. När jag kom hem höll solen på att gå ner samtidigt som dimman kom från sjön.


Det blir så fina färger på himlen när solen går ner. 
Här har det nog gått ett rådjur


söndag 25 januari 2015

Soluppgång

Dagar när man börjar jobbet klockan 6, blir det en väldigt tidig rast. I fredags gick jag på rast vid 8 tiden och då passade jag på att ta en promenad. På vägen tillbaka började solen gå upp.
 Det bet riktigt i kinderna och knarrade under skorna när jag gick, men det var inte så konstigt för när jag kom tillbaka och tittade på termometern var det 10 grader kallt.

En uppfriskande promenad med gnistrande snö.

onsdag 21 januari 2015

Ekorrspår

Upptäckte små söta ekorrspår i snön när jag var ute och gick på rasten vid jobbet.
Jag blir alltid så glad när jag ser spår av ekorrar. Antagligen är det något som finns kvar sedan jag var Mulle och Knytte -ledare. Då var det alltid stor lycka när vi hade turen att hitta ekorrspår i snön.

Spåren gick fram och tillbaka över vägen på flera ställen och in under granarna.

söndag 18 januari 2015

Tulpaner

Tulpaner och Primula är blommor som ger en känsla av att snart är det vår. Det är svårt att motstå när butiken har laddat med massor av tulpaner i olika färger. Så en bukett slank ner i kundvagnen sist jag var och handlade ( jag som brukar skryta med att jag inte brukar impulshandla!) Fint blev det i köket i alla fall.


Ishalka

De senaste dagarna har det varit fruktansvärt halt. I fredags gick det knappt att ta sig till jobbet på morgonen. Jag körde i krypfart på våran väg och när jag skulle svänga upp från grusvägen gled jag bara rakt fram! Som tur var fick jag fäste i sista sekunden, så jag klarade mig från att åka ner i diket, men känslan är läskig när man inte har någon kontroll.
Nu i helgen har vi tagit några promenader trots isen och halkan och det går tack vare att vi har köpt broddar till skorna.


tisdag 13 januari 2015

Sysselsättning inne när man är sjuk

Feber, ont i kroppen och hosta gör ingen glad och att bara ligga i sängen orkar man inte hela dagen. Men vad ska man syssla med? 
Sitta vid datorn en stund, kan man ju göra men efter ett tag är inte det så kul heller. Plocka undan disken men sen är det dags för sängen en stund igen. 
Men ligger man där hela dagen blir det svårt att sova på natten...

Den mysigaste och trevligaste sysselsättningen blir i alla fall att tända en brasa i kaminen och leta reda på några bra magasin att sitta i fåtöljen och läsa i . Där kan man sitta en bra stund utan att det blir för jobbigt. Har man tur kommer katten och gör en sällskap framför brasan också. Inte så dumt trots allt!

söndag 11 januari 2015

Lågtryck och snöstorm

Det blev ett riktigt busväder i helgen med snöstorm som sedan tyvärr gick över i regn. Det tog tag i huset  i vindbyarna, så man började undra om takpannorna skulle ligga kvar.
 Ändå är vi förskonade från de kraftigare oväder som kommer i södra delarna av landet.
När vi vaknade i morse så hade det blivit kallare igen och kommit lite mer snö, så allt hann inte töa bort som tur var. Det blir så mycket ljusare och finare med lite snö.

Busväder


Djupt lågtryck!
Mätaren sjönk och sjönk hela kvällen. Efter att den här bilden togs sjönk den till 970. 
Det brukar inte skilja så mycket annars, men i går kväll var det mycket påtagligt.

torsdag 8 januari 2015

Vatten!

Nu är pumpen lagad och vattnet är tillbaka! Helt underbart, för det här har varit en jobbig vecka, speciellt när man har jobbat.
Nu har det fått stått och runnit ett bra tag. Först var det brunt med massor av flagor och smuts, men nu ser det bättre ut och om ett tag kanske vi får ta ett vattenprov så det är ok.

onsdag 7 januari 2015

Vattenpumpen i repris

Jaha, nu är pumpen upplyft ur borrhålet igen... det är trots allt något fel på den!
I morgon kommer pumpfirman och hämtar pumpen och så får vi hoppas att det går att laga den. Annars blir det till att köpa en ny pump och det blir ingen billig affär, Suck!

Längtar till att bara kunna sätta på kranen för att få vatten och hoppas vi får vatten till helgen.

tisdag 6 januari 2015

Fortfarande inget vatten!!

Nu har vi varit utan vatten sen i torsdags kväll och nu är det tisdag... det börjar minst sagt bli jobbigt. Det visade sig att det inte var något fel på vattenpumpen, men att det var fel på motorskyddet. Det var ju i och för sig bra för det blir nog bra mycket billigare.
Men när sedan pumpen väl var nere i brunnen igen, så  fungerar det inte i alla fall!!!
Nu är en elektriker här, så jag hoppas innerligt att han ska hitta felet och att vi snart har vatten igen.


Över hundra meter slang, ståltråd och kabel, svårt att tänka sig att hålet i marken är borrat så långt ner.
Ser lite trassligt ut!

fredag 2 januari 2015

Vattendunkar och handdisk

Det kommer ingen hantverkare förrän på måndag och fixar vattenpumpen, så nu blir det till att fylla vattendunkar hos våra snälla grannar, värma vatten på spisen och diska för hand. 
Det värsta är nog att det inte går att duscha, men det får kanske bli en tur till föräldrarna och låna deras dusch. 
Rätt vad det är, när man inte tänker sig för, är man vid kranen och försöker få vatten för att t.ex skölja ur disktrasan. Man använder ju vatten hela tiden!!

 Vad disk man producerar, här får man diska i omgångar.

Vattendunkar där vattnet snabbt tar slut...

Inget vatten!

Borsta tänderna...duscha... gå på toa...tvätta händerna...skölja ur en kopp... diska upp disken från igår...ta ett glas vatten... vattna blommorna... sätta på en maskin med tvätt...man använder ju vatten hela tiden!!!
Det är troligtvis fel på vattenpumpen och det är en klämdag. Vad innebär det??
 Jo, att i princip alla i hela landet är lediga inklusive rörmokare och elektriker!! 
Nu får vi leva på hoppet att en firma ska ringa tillbaka om dom eventuellt har någon som jobbar och som har tid att komma ut.
Nästa problem är att troligtvis finns inte vattenpumpen i lager utan måste skickas efter och hur lång tid kommer det att ta?
Jag vill inte tänka på det, det är inte kul!



torsdag 1 januari 2015

Primula

Jag kan bara inte motstå de små rara primula blommorna när de kommer i affären. Det blir en påminnelse om att nu börjar vi gå mot våren! Härliga tanke...det är ett bra tag dit och förhoppningsvis blir det lite riktig vinter med lagom mycket snö och kyla först.